pondělí 25. listopadu 2013

Salewa tým v Bolzanu

Od roku 2014 budu fungovat jako trenér Salewa a Wild Country týmu a tak jsem byl pozván do centrály těchto firem v Bolzanu, Itálii.

Spolu se mnou vyrazily i děvčata Klárka Halmo (4.na MČR mládeže) a Kačka Zachrdlová (1. na MČR mládeže 2013) Šéfové českého zastoupení těchto značek Miloš a Gabo nám zajistili parádní zázemí, abychom se mohli věnovat tréninku na místní lezecké stěně a boulderovce a zkusili vyladit formu před koncem sezóny na poslední exhibiční boulderový závod  MEJCUP, který se bude konat tuto sobotu v Brně.

 
I přesto že holky přípravu 2013 nevedly se zaměřením přímo na boulderování, nesměli jsme bouldering opomenout v přípravě - jeho prvky (skoky, struktury, silové kroky) se už běžně vyskytují na závodech v obtížností a není tajemstvím, že se právě zde se bude v budoucnu lámat chleba.

Svoje kvality mladé závodnice ukázaly už na slovenské obdobě Mejcupu VERTIGU, kde v konkurenci těch nejlepších žen z Česka, Slovenska a Maďarska Kačka skončila pátá a Klárka třináctá, což vnímám jak velký úspěch. V Bolzánu nás čekala pro nás naprosto netypická boulderovka s mnoha strukturami, velkými chyty a před připravenými bouldery od stupně A (nejlehčí) po D+ (závodní chlapské pekla).

Ubytovaní jsme byli v samotné centrále Salewy, obroské prosklené budově, která svým zpracováním a střešní solární elektrárnou sklidila mnohá ocenění za ekologicky šetrnou a zajímavou stavbu. Kromě  hotelové části zde jsou sklady, obrovská stěna, kavárna, specializovaný obchod a administrativní část - inu všechno pod jednou střechou, tak to má být.

Dopolední program jsme zahajovali rozlezením na laně do stupně 7b a po pár cestách hurá na boulder. Děvčatů se silové skoky, průtlaky chvilku dostávaly pod kůži a pak už to začaly sklízet až do stupně C+. Já jsem jim sekundoval a díky své délce i někde přebíral vedení (tento styl boulderování miluji) posekal nějaké to Déčko a tak po 3 hodinovém boulderingu jsme byli zbití jak psi.

Pěkně do kantýny na pastu a salát, pokochali jsme se výhledem na okolní zasněžené skalní srázy, prosluněné jablečné sady a všudypřítomné vinice. Aby nám slehlo, tak jsme si vyrazili do Salewa obchodu okouknout nové kolekce a zajímavé produkty, holky následně vytuhly v posteli a tak jsme vyrazili na odpolední trénink bez nich.

O hodinku později už jsme všichni trestali místní cesty na lano. Ale nepřeháněli njsme intenzitu - další den nás čekal společný trénink se Stefanem Scarperim ( druhým nejsilnějším Italským boulderistou. Mistr nám celkem ukázal kde má kanec trenýrky a jeho ladné přelezy D+ neřešitelných boulderů v nás vyvolávaly úžas. Probral jsem s ním jeho tréninkové metody a roční přípravu a příjemně jsme zalezli.

Odpoledne jsme vyrazili do centra Bolzána, kde už na nás číhala všudypřítomná vánoční atmosféra, svařené víno a pečené kaštany. Po večeři v pizzérii a ranním lehkém tréninku jsme vyrazili zpět od Česka. Výlet stál za to, díky!

Stefan v akci:

Žádné komentáře:

Okomentovat